Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A szempillák a szemhéj szélén, több sorban helyezkednek el. Legfőbb feladatuk a szem védelme a külső hatásokkal szemben. Emellett az esztétikai szerepük is jelentős. A szempillák szebbé téte - Smink magazin
részletek »

A szempilla

A magazinban arcápolással, testápolással, hajápolással, sminkkel kapcsolat cikkek,írások vannak.
Smink magazin
Itt vagy: Smink magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A szempilla
A szempilla
A szempilla ápolása
A szempillák a szemhéj szélén, több sorban helyezkednek el. Legfőbb feladatuk a szem védelme a külső hatásokkal szemben. Emellett az esztétikai szerepük is jelentős. A szempillák szebbé tételéhez több technika is a rendelkezésünkre áll.
A ricinusolaj fényessé teszi a pillákat és a növekedésükre is pozitív hatással van. Mártson ricinusolajba egy szempillakefét, és naponta 20-szor simítsa vele végig a pillákat. A pillák gyökerei erősebbek lesznek, és szép fényt kapnak.

A világos szempillák nem emelik ki eléggé a szemet, ezért érdemes befesteni egy sötétebb színre. A szín kiválasztásakor az az alapszabály, hogy a festék színe mindig csak egy fokozattal legyen sötétebb a haj színénél.


A festésre használhat szempillaspirált, barna, fekete vagy színes változatban. Lényeges hogy több rétegbe, vékonyan hordja fel a festéket, mert ha túl sok festék kerül a pillákra, az összeragadhat, és összecsomósodhat. Este, lefekvés előtt távolítsa el a szempillaspirált sminklemosóval, és szempillaápolóval vagy ricinusolajjal kenje be a pillákat.

A kozmetikusok által végzett tartós szempillafestés egyrészt ragyogóvá, csillogó fényűvé teszi a pillákat, másrészt, mivel a szempillák színe három-négy hétig változatlan, ezért hosszabbnak, sűrűbbnek látszanak. A jól festett szempilla nagyobbnak, élénkebbnek láttatja a szemet.
Hirdetés

Látványos hatás érhető el a tartós szempilla-göndörítéssel (szempilladauer). Egy göndörítő sablon és egy göndörítő krém segítségével egyenes szempillája gyönyörű ívet kap. Tartóssága 6-8 hét.

A pillák látványossá tételéhez jó módszer a műszempilla. Vannak tartós (több hétig is a pillán maradnak), és vannak alkalmi műpillák is. Tartós pilla a ma nagyon divatos 3D műszempilla, melyet szálanként ragasztanak a saját szempillához. Léteznek még tincses pillák, amelyek több szálat fognak csokorba, nagyon szép természetes hatást adnak. Ezeket a pillákat fel lehet ragasztani tartós ragasztóval, akkor hetekig fenn maradnak, csak a lehullottakat kell pótolni, vagy olyan gumiragasztóval, ami utána könnyen eltávolítható a szempillákról.

A soros műszempillákkal drámai hatás érhető el. Rengeteg változata létezik, nagyon izgalmasak például, a strasszos vagy tollas változatok.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - szempilla, szem, szemápolás, smink, szempillaspirál
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-09-05 08:36:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü